Vertraging in onze werkzaamheden

Onze werkdruk is in deze tijd van het jaar altijd al op zijn hoogst, dat hoort erbij in het aangifteseizoen.

Corona

En dan is daar de corona-uitbraak! 
Het grootste deel van onze cliënten is ondernemer. Sommigen zien hun omzet ineens volledig wegvallen. Dit heeft de nodige impact op de financiën etc. Veel ondernemers kloppen daarom aan bij ons voor advies en/of hulp.
De overheid heeft speciale maatregelen getroffen om ondernemers te helpen. Dat is heel fijn! Wij proberen de ondernemers hierover zo goed mogelijk te informeren en hiermee te helpen.

Schrijf je ook in voor onze corona-update via https://zegge-ede.nl/corona-update/.

Onze aangifte-software

Deze ‘corona’-werkzaamheden komen bovenop onze normale werkdruk die, zoals gezegd, al op zijn hoogst is deze periode.

Als klap op de vuurpijl hebben wij ook nog eens problemen met onze aangiftesoftware Avanzer, de softwareleverancier, geen kleine speler, heeft voor de aangifte van 2019 een nieuwe versie gereleased.  Vol enthousiasme zijn we met de eerste aangiften begonnen. Al snel bleek het programma verre van optimaal te werken. Diverse functionaliteiten ontbreken. We kunnen bijv. nog niet eens een aangifterapport draaien. Sterker nog, de verzendknop ontbreekt!
Avanzer heeft ons meerdere keren beloofd dat het binnen een week geregeld zou zijn. We zijn echter al een volle maand verder. Wij hopen dat jullie begrip hebben voor de situatie en hopen snel aangiften te kunnen verwerken en afronden.

Artikel in het NRC

We hebben de krant er al mee gehaald. Hier een link naar het artikel in de NRC.

Urgente aangiften

NB: Wij proberen voorrang te geven aan cliënten die de aangifte nodig hebben voor bijv. een hypotheekaanvraag of om in aanmerking te komen voor maatregelen rondom corona etc. Mocht er ook voor jou/jullie een urgente factor zijn, laat het ons dan weten. Speelt dat niet, dan vragen wij nog even geduld.

Uitstel is al aangevraagd

Voor al onze cliënten is uitstel voor het indienen van de aangifte over 2019 aangevraagd. De belastingdienst zal geen actie ondernemen als de aangifte na 1 mei 2020 wordt ingediend.